Vill du ha en vattenfontän i badrummet eller ska den finnas i baren? Kanske ny färg på kaklet i köket eller en hållbar entré till skolan? Eller nya tallrikar, muggar, vaser och ljusstakar! Lera är i fokus för en konstnär med keramik som huvudämne.

Jag är keramiker med egen verksamhet. Jag arbetar med formgivning åt arkitekter, anlitas av kommunala bostadsföretag, av skolor och näringsliv. Uppdrag för hem, kontor, restauranger och barer är mina arbetsområden, dekorativa utsmyckningar och användbara bruksting är min specialitet.

Sedan några år samarbetar jag med ett snart femhundraårigt fajansföretag i den gamla keramikstaden Deruta, söder om Perugia i Italien och nyupptäcker fajansens glanslyster. Gå gärna till baren H2O på Restaurang Kvarnen på söder i Stockholm där jag har gjort en 12 kvadratmeter stor havsblå fondvägg. Och hör av dig, så att jag kan få skicka inbjudan till utställningar.

Representerad:
ABB, Agria, KF, Röhsska museet Göteborg, Nationalmuseum Stockholm, Skandia i Stockholm och Solna, Statens Konstråd, Östergötlands länsmuseum Linköping, Upplandsstiftelsen, Nordiska museet Stockholm, m. fl.

Medlem i:
KIF Föreningen Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare

Utbildning:
Nyckelvikskolan 1962
Konstfack 1963-67

Separatutställningar i urval:
Galleri Glaucus, Stockholm, 1970
Västerbottens Länsmuseum, Umeå, 1974
Galleri Smedhamre, Uppsala, 1983
Galleri Ahnlund, Umeå, 1985
blås&knåda, Stockholm, 1977, 1981, 1987, 1992, 1999
Galleri Reijmyre och Glas Ett, 2004
Helsingfors 2005
Gula Byggningen i Gustavsberg 2005
Oslo 2005

Samlingsutställningar i bland annat:
England, Schweiz, Tyskland, Venezuela, Zambia